Boom­klimmen

 • Vanaf 5 jaar
 • Op locatie van de klant
 • Prijs op aanvraag
 • Kan met of zonder begeleiding

Avontuurlijk Natuurlijk bouwt bomen om tot veilige klimbomen! De meeste klimroutes zijn tussen de 8 à 16 meter hoog, al is 20m geen uitzondering! Het is afhankelijk van boom tot boom.

We zorgen voor een echte klimervaring, dichtbij de boom. Er wordt toprope beveiligd zoals in een klimzaal.

Bij doorlopende activiteiten (dag van het park, jeugddag, opening van een speelbos…) kan er geklommen worden vanaf 5 jaar. Voor een volwassen publiek maken we de routes natuurlijk veel moeilijker. Wij stemmen de moeilijkheid af op de verwachtte doelgroep.

Formats:

 1. Een doorlopende workshop waar iedereen vrije toegang tot heeft (bv. Een schoolfeest, buitenspeeldag, jeugddag, kinderhoogdag,…).
 2. Een vaste groep, waar de deelnemers meer te weten komen over klimmen en beveiliging. Afhankelijk van de leeftijd beveiligen ze elkaar.

Info:

 • Er wordt geen schade aangebracht aan de bomen. We bouwen de klimroutes op met speciale grepen met spanriem.
 • De ideale diameter: tussen de 25 en 55cm
 • Bomen met veel takken zijn fijner om te beklimmen!
 • We hebben +-1u30 nodig om op te bouwen en +-1u om op te ruimen.

Liever zonder begeleiding?

Wij komen nog steeds 1 of 2 klimroutes opbouwen en afbreken, maar de begeleiding doen jullie zelf. De begeleiding is zeer makkelijk, omdat we met Honor Auto Belay werken. De monitor moet niet zelf beveiligen.

 1. De klimmer doet een klimgordel aan
 2. De begeleidende monitor klikt de Auto Belay vast aan de klimgordel
 3. De Auto Belay zekert automatisch de klimmer in het naar boven en naar beneden gaan!

Prijs op aanvraag. Wil je liever enkel klimgrepen, touwen, slings, gri-gri’s, musketons huren? Dat kan ook.

Wat zijn Auto Belays?

Een Auto Belay is een automatisch zekeringstoestel dat tijdens het klimmen de slack in de klimlijn voorkomt terwijl de klimmer omhoog klimt. Als de klimmer de top bereikt, of valt, arresteert de Auto Belay de val direct en laat de klimmer veilig en automatisch naar de grond afdalen. Dankzij Auto Belays kan iedereen klimmen wanneer zij of hij wil, ook zonder belay-partner. Beginnende klimmers kunnen zich met een Auto Belays concentreren op het aanleren van klimtechnieken en genieten van hun sport voordat ze zichzelf de zekeringstechnieken eigen hebben moeten maken.

Auto Belay
Auto Belay

Hoe werkt een Auto Belay?

Voordat de klimmer begint te klimmen bevestigt hij zich aan de lijn van het toestel. Tijdens het klimmen rolt de lijn automatisch in het toestel. Na het bereiken van de top en op ieder moment dat zij of hij wil afdalen of bij een val, daalt de klimmer automatisch, met circa 1 m/s veilig en comfortabel af.

Boomklimmen harnas
boomklimmen route
man met gele shirt in boom
Boomklimmen zitten op gras